Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem kalafiora można jeść niemal bez przerwy. Cudownie smakuje solo, ugotowany i polany roztopionym masłem lub usmażony w panierce z bułki tartej. Śnietnie smakuje również w towarzystwie sosów. Polany gęstym, aromatycznym sosem śmietanowym tworzy niezapomnianą kompozycję, do której z pewnością będziecie chętnie wracać.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 990
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 858
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12636
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 990
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 858
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12636
Składniki
Kalafior płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na małe różyczki, wrzucamy do wrzątku i gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut (do miękkości). Następnie odcedzamy i przekładamy do miski.
Na patelni roztapiamy masło. Do miseczki wlewamy śmietankę, dodajemy ser starty na małych oczkach, czosnek przeciśnięty przez praskę, całość doprawiamy. Wymieszane składniki przelewamy na patelnię. Sos podgrzewamy na małym ogniu do momentu, kiedy ser idealnie się rozpuści.
Ugotowany kalafior polewamy sosem. Możemy serwować go solo lub podać jako dodatek do obiadu.