Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem kalafiora można jeść niemal bez przerwy. Cudownie smakuje solo, ugotowany i polany roztopionym masłem lub usmażony w panierce z bułki tartej. Śnietnie smakuje również w towarzystwie sosów. Polany gęstym, aromatycznym sosem śmietanowym tworzy niezapomnianą kompozycję, do której z pewnością będziecie chętnie wracać.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8657
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4669
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 741
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8657
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4669
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 741
Składniki
Kalafior płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na małe różyczki, wrzucamy do wrzątku i gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut (do miękkości). Następnie odcedzamy i przekładamy do miski.
Na patelni roztapiamy masło. Do miseczki wlewamy śmietankę, dodajemy ser starty na małych oczkach, czosnek przeciśnięty przez praskę, całość doprawiamy. Wymieszane składniki przelewamy na patelnię. Sos podgrzewamy na małym ogniu do momentu, kiedy ser idealnie się rozpuści.
Ugotowany kalafior polewamy sosem. Możemy serwować go solo lub podać jako dodatek do obiadu.