Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem kalafiora można jeść niemal bez przerwy. Cudownie smakuje solo, ugotowany i polany roztopionym masłem lub usmażony w panierce z bułki tartej. Śnietnie smakuje również w towarzystwie sosów. Polany gęstym, aromatycznym sosem śmietanowym tworzy niezapomnianą kompozycję, do której z pewnością będziecie chętnie wracać.
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1453
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5659
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 329
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1453
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5659
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 329
Składniki
Kalafior płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na małe różyczki, wrzucamy do wrzątku i gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut (do miękkości). Następnie odcedzamy i przekładamy do miski.
Na patelni roztapiamy masło. Do miseczki wlewamy śmietankę, dodajemy ser starty na małych oczkach, czosnek przeciśnięty przez praskę, całość doprawiamy. Wymieszane składniki przelewamy na patelnię. Sos podgrzewamy na małym ogniu do momentu, kiedy ser idealnie się rozpuści.
Ugotowany kalafior polewamy sosem. Możemy serwować go solo lub podać jako dodatek do obiadu.