Do góry

Przekąski Przepis na:

Kalafior po włosku

Kalafior po włosku

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 234

Dodano:

Odsłon: 795

Świetnie nadaje się na przystawkę lub dodatek do obiadu.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy. Pieczarki kroimy na plasterki i smażymy. Szynkę siekamy. Ugotowany kalafior układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Posypujemy szynką i pieczarkami. Doprawiamy solą i pieprzem. Polać przecierem pomidorowym. Na wierzch ułożyć kilka wiórków masła. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń