Do góry

Przekąski Przepis na:

Kalafior z bazylią i cebulą

Kalafior z bazylią i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2396 Ocena: 53389

Dodano:

Odsłon: 12405

Oł...zachciało się tych pięknych różyczek, oj i to bardzo. Więc są...cały bukiet i to z bazylią, tak aromatyczną, tak smaczną, że podniebienie się raduje.

Składniki

  • 1 kalafior
  • 2 cebule
  • 100 g masła
  • garść świeżej bazylii
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kalafior z bazylią i cebulą

Przygotowanie

  1. Kalafior dzielimy na różyczki i blanszujemy w osolonym wrzątku przez kilka minut. Osączamy z wody.

    Cebulę siekamy, szklimy na roztopionym maśle, dodajemy blanszowane różyczki. Cały czas mieszając, podsmażamy przez kilka minut, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Bazylię siekamy, dodajemy do całości i dokładnie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń