Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zakąska, dodatek do obiadu albo lekki obiad... :)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Kalafior oczyścić, podzielić na większe różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie.
W garnuszku roztopić masło, dodać przesianą mąkę, chwilę podsmażyć, aby straciła smak surowizny, ale nie rumienić! Dolewać stopniowo mleko po trochu (być może będzie potrzeba mniej lub więcej, niż podałam, trzeba brać "na oko") aż nabierze konsystencji ciasta naleśnikowego. Dodać pieprz, troszkę soli i zetrzeć nieco gałki muszkatołowej (uwaga, bo łatwo przedobrzyć!). Posmakować. W razie czego, jeśli będzie zbyt mdłe, mozna dodać kapke soku z cytryny.
Różyczki kalafiora przełożyć do naczynia do zapiekania, polać sosem, posypać serem. Krótko zapiekać, tylko tak, aby ser się rozpuścił. Smacznego!