Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna i bardzo zdrowa przekąska z zielonego ogórka! Bardzo prosty przepis nie wymagający kulinarnych umiejętności!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10350
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4553
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10350
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4553
Składniki
Ogórki częściowo obieramy przy pomocy obieraczki. Pozostawiamy paski skórki tak aby nasz ogórek był "prążkowany". Następnie odcinamy końcówki i kroimy ogórka na grube krążki.
Przygotowujemy trzy rodzaje "ogórkowych kanapeczek": 1. Krążki ogórka smarujemy kremowym serkiem i dekorujemy wędzonym łososiem. 2. Krążki ogórka smarujemy hummusem i dekorujemy kiełkami wraz z przekrojoną na pół oliwką. 3. Krążki ogórka smarujemy guacamole i dekorujemy pestkami dyni. Na wierzch wykładamy kawałek pomidorka koktajlowego.
Przekąskę możemy podać od razu po przygotowaniu. Smacznego!