Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna i bardzo zdrowa przekąska z zielonego ogórka! Bardzo prosty przepis nie wymagający kulinarnych umiejętności!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 77
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 77
Składniki
Ogórki częściowo obieramy przy pomocy obieraczki. Pozostawiamy paski skórki tak aby nasz ogórek był "prążkowany". Następnie odcinamy końcówki i kroimy ogórka na grube krążki.
Przygotowujemy trzy rodzaje "ogórkowych kanapeczek": 1. Krążki ogórka smarujemy kremowym serkiem i dekorujemy wędzonym łososiem. 2. Krążki ogórka smarujemy hummusem i dekorujemy kiełkami wraz z przekrojoną na pół oliwką. 3. Krążki ogórka smarujemy guacamole i dekorujemy pestkami dyni. Na wierzch wykładamy kawałek pomidorka koktajlowego.
Przekąskę możemy podać od razu po przygotowaniu. Smacznego!