Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna i bardzo zdrowa przekąska z zielonego ogórka! Bardzo prosty przepis nie wymagający kulinarnych umiejętności!
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Ogórki częściowo obieramy przy pomocy obieraczki. Pozostawiamy paski skórki tak aby nasz ogórek był "prążkowany". Następnie odcinamy końcówki i kroimy ogórka na grube krążki.
Przygotowujemy trzy rodzaje "ogórkowych kanapeczek": 1. Krążki ogórka smarujemy kremowym serkiem i dekorujemy wędzonym łososiem. 2. Krążki ogórka smarujemy hummusem i dekorujemy kiełkami wraz z przekrojoną na pół oliwką. 3. Krążki ogórka smarujemy guacamole i dekorujemy pestkami dyni. Na wierzch wykładamy kawałek pomidorka koktajlowego.
Przekąskę możemy podać od razu po przygotowaniu. Smacznego!