Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnych kanapek z pieczywa
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 439
Polecam.
Odsłon: 90
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 95
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 439
Polecam.
Odsłon: 90
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 95
Składniki
Ogórki umyłem, przeciąłem na pół, odciąłem końcówki, usunąłem pestki, delikatnie wydrążyłem. Z jednej połówki odciąłem cienki plaster, aby kanapka nie przewróciła się na talerzu. Tuńczyka osączyłem, delikatnie rozdzieliłem, wymieszałem z majonezem, startym czosnkiem, sokiem z cytryny i posiekaną natką. Doprawiłem niewielką ilością soli i pieprzu. Na dolną część ogórka nałożyłem trochę tuńczyka, przeciętne na połówki pomidorki i przekrojone oliwki. Przykryłem to odrobiną tuńczyka i drugą częścią ogórka.