Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapka Sloppy Joe to popularna amerykańska przekąska typu fast food, wciąż niezbyt dobrze znana nad Wisłą. Być może dlatego, że niedbałość tego dania (sloppy oznacza niedbały) dotyczy wyłącznie konsystencji mięsa, które ma mieć postać dość dużych grudek. Przygotowaniu Sloppy Joe trzeba poświęcić trochę czasu, a przy tym wymaga wysokiej jakości składników, w szczególności – ładnego kawałka wołowiny. W poniższym przepisie znajdziesz składniki nieodzowne w amerykańskiej kuchni, coraz łatwiej dostępne w Polsce. W ostateczności możesz jednak zastąpić sos Worcestershire połączeniem octu balsamicznego i sosu sojowego, a zamiast Cajun dodać nieco chili i słodkiej papryki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27142
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27142
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Usuń z papryki gniazdo nasienne i pokrój ją bardzo drobno. W drobną kosteczkę pokrój także cebulę i czosnek. Zeszklij paprykę z cebulą na łyżce masła. Pod koniec smażenia dodaj czosnek. Przełóż warzywa do miski.
Roztop na wolnym ogniu masło i podsmaż na nim wołowinę. Nie rozdrabniaj jej podczas smażenia. Gdy się zarumieni, wlej na patelnię bulion. Dodaj sos Worcestershire, Cajun, cukier i ketchup. Z powrotem przełóż na patelnię podsmażone warzywa. Wymieszaj wszystkie składniki, dopiero teraz rozdrabniając mięso. Duś przez 10-15 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Przekrój bułki do burgerów. Posmaruj cienko masłem wszystkie połówki. Wstaw na kilka minut do rozgrzanego do 180°C piekarnika. Wyłóż porcję farszu na spód każdej bułki. Przykryj górną połówką.