Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapka Sloppy Joe to popularna amerykańska przekąska typu fast food, wciąż niezbyt dobrze znana nad Wisłą. Być może dlatego, że niedbałość tego dania (sloppy oznacza niedbały) dotyczy wyłącznie konsystencji mięsa, które ma mieć postać dość dużych grudek. Przygotowaniu Sloppy Joe trzeba poświęcić trochę czasu, a przy tym wymaga wysokiej jakości składników, w szczególności – ładnego kawałka wołowiny. W poniższym przepisie znajdziesz składniki nieodzowne w amerykańskiej kuchni, coraz łatwiej dostępne w Polsce. W ostateczności możesz jednak zastąpić sos Worcestershire połączeniem octu balsamicznego i sosu sojowego, a zamiast Cajun dodać nieco chili i słodkiej papryki.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19917
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 499
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6958
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243733
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19917
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 499
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6958
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243733
Składniki
Usuń z papryki gniazdo nasienne i pokrój ją bardzo drobno. W drobną kosteczkę pokrój także cebulę i czosnek. Zeszklij paprykę z cebulą na łyżce masła. Pod koniec smażenia dodaj czosnek. Przełóż warzywa do miski.
Roztop na wolnym ogniu masło i podsmaż na nim wołowinę. Nie rozdrabniaj jej podczas smażenia. Gdy się zarumieni, wlej na patelnię bulion. Dodaj sos Worcestershire, Cajun, cukier i ketchup. Z powrotem przełóż na patelnię podsmażone warzywa. Wymieszaj wszystkie składniki, dopiero teraz rozdrabniając mięso. Duś przez 10-15 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Przekrój bułki do burgerów. Posmaruj cienko masłem wszystkie połówki. Wstaw na kilka minut do rozgrzanego do 180°C piekarnika. Wyłóż porcję farszu na spód każdej bułki. Przykryj górną połówką.