Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapka Sloppy Joe to popularna amerykańska przekąska typu fast food, wciąż niezbyt dobrze znana nad Wisłą. Być może dlatego, że niedbałość tego dania (sloppy oznacza niedbały) dotyczy wyłącznie konsystencji mięsa, które ma mieć postać dość dużych grudek. Przygotowaniu Sloppy Joe trzeba poświęcić trochę czasu, a przy tym wymaga wysokiej jakości składników, w szczególności – ładnego kawałka wołowiny. W poniższym przepisie znajdziesz składniki nieodzowne w amerykańskiej kuchni, coraz łatwiej dostępne w Polsce. W ostateczności możesz jednak zastąpić sos Worcestershire połączeniem octu balsamicznego i sosu sojowego, a zamiast Cajun dodać nieco chili i słodkiej papryki.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5641
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 85
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 535
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1404
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5641
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 85
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 535
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1404
Składniki
Usuń z papryki gniazdo nasienne i pokrój ją bardzo drobno. W drobną kosteczkę pokrój także cebulę i czosnek. Zeszklij paprykę z cebulą na łyżce masła. Pod koniec smażenia dodaj czosnek. Przełóż warzywa do miski.
Roztop na wolnym ogniu masło i podsmaż na nim wołowinę. Nie rozdrabniaj jej podczas smażenia. Gdy się zarumieni, wlej na patelnię bulion. Dodaj sos Worcestershire, Cajun, cukier i ketchup. Z powrotem przełóż na patelnię podsmażone warzywa. Wymieszaj wszystkie składniki, dopiero teraz rozdrabniając mięso. Duś przez 10-15 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Przekrój bułki do burgerów. Posmaruj cienko masłem wszystkie połówki. Wstaw na kilka minut do rozgrzanego do 180°C piekarnika. Wyłóż porcję farszu na spód każdej bułki. Przykryj górną połówką.