Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabawna i kolorowa przekąska na drugie śniadanie.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 213
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3178
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 968
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 803
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 213
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3178
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 968
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 803
Składniki
Marchewkę obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Kroimy w paski.
Cztery jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do miski. Dymkę ze szczypiorem opłukujemy i drobno siekamy. Łączymy z jajkami. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Kromki pieczywa podpiekamy. Dwa jajka kroimy w ćwiartki. Na kromkach układamy porcję sałatki jajecznej. Ozdabiamy ćwiartkami jajek, plasterkami parówek, paskami marchewki, ziarenkami pieprzu oraz natką pietruszki.