Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabawna i kolorowa przekąska na drugie śniadanie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Marchewkę obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Kroimy w paski.
Cztery jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do miski. Dymkę ze szczypiorem opłukujemy i drobno siekamy. Łączymy z jajkami. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Kromki pieczywa podpiekamy. Dwa jajka kroimy w ćwiartki. Na kromkach układamy porcję sałatki jajecznej. Ozdabiamy ćwiartkami jajek, plasterkami parówek, paskami marchewki, ziarenkami pieprzu oraz natką pietruszki.