Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na mini kanapki idealne na karnawałową imprezę, śniadanie czy kolację. Cztery warianty smakowe wśród których, każdy znajdzie coś dla siebie. Takie mini kanapki to zawsze strzał w 10. Znikają w ekspresowym tempie :)
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2865
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 630
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 196
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 785
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 286
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2865
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 630
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 196
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 785
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 286
Składniki
Bułkę paryską pokroić na 16 kawałków. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do oliwy. Kanapki wysmarować oliwą za pomocą pędzelka i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do zarumienienia.
Kanapki z camembertem, śliwką i szynką szwarcwaldzką: Na kanpakach ułożyć ser, po poł plasterka szynki, śliwkę, rukolę i podprażone na suchej patelni orzechy. Polać kremem balsamiczny.
Kanapki z salami, pieczarkami i mozzarellą: Kanapki posypać mozzarellą i podpiec przez minutę, aż ser się rozpuści. Pieczarki pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na rumiano na mocnym gazie na maśle i oleju. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Ułożyć na kanapce. Dwa plastry salami ułożyć tak, aby jeden nachodził na drugi, złożyć na poł i zwinąć w kwiatka. Ułożyć na kanapkach. Posypać szczypiorkiem.
Kanapki z pesto z rukoli, fetą i pomidorkami: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki pesto zblendować. Na kanapkach ułożyć fetę i rozgnieść ją widelcem. Na fetę dać szpinak, pesto, rukolę i połówki pomidorków koktajlowych.
Kanapki z pstrągiem łososiowym, serkiem i oliwkami: Kanapki posmarować serkiem, ułożyć sałatę, kawałki pstrąga, pokrojone suszone pomidory, oliwki. Posypać szczypiorkiem i koperkiem.