Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapki z grillowanym serem Camemebert, karmelizowaną gruszką i borówką (brusznicą)

Kanapki z grillowanym serem Camemebert, karmelizowaną gruszką i borówką (brusznicą)

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 828

Dodano:

Odsłon: 1254

Zachęcam do przetestowania, szczególnie w takie chłodne, deszczowe i popołudnie. Chwila relaksu z dobrą przekąską i szklanką białego wina powinna pozytywnie nastawić niemal każdego na następny tydzień.

Składniki

  • opakowanie sera Camembert
  • konfitura z borówki
  • rukola
  • 1 gruszka
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 0,5łyżeczki masła
  • Bagietka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bagietkę pokroić na kanapki.
    Gruszkę obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

    Na patelni rozpuścić masło, dołożyć pokrojoną gruszkę i posypać ją brązowym cukrem.
    Smażyć chwilę, aż cukier się rozpuści, a gruszka nie będzie taka twarda. Na sam koniec dodać cynamon i wszystko wymieszać,tak aby przyprawa pokryła jednolicie kostki.
    Ser Camembert pokroić na grubsze plasterki i włożyć do piekarnika na funkcję grill aż do momentu, gdy ser zacznie się roztapiać.
    Na kanapkach ułożyć rukolę, na niej ostrożnie poukładać plastry grillowanego sera i skarmelizowaną gruszkę. Na wszystko położyć odrobinę konfitury z borówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń