Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca kanapka z jarską wkładką.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1801
Polecam, pychota.
Odsłon: 596
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 485
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1801
Polecam, pychota.
Odsłon: 596
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 485
Składniki
Ugotowane buraki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek szklimy na kilku łyżkach oliwy.
Do startych buraków dodajemy ugotowaną kaszę, podsmażoną cebulę i czosnek, jajka, otręby owsiane oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę.
Wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotlety które pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez około 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Przygotowujemy pastę z awokado. Miąższ awokado rozgniatamy widelcem dodajemy sprasowany czosnek, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Kromki razowego chleba smarujemy pastą z awokado. Do środka kanapki wkładamy przygotowanego kotleta. Smacznego!