Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca kanapka z jarską wkładką.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Ugotowane buraki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek szklimy na kilku łyżkach oliwy.
Do startych buraków dodajemy ugotowaną kaszę, podsmażoną cebulę i czosnek, jajka, otręby owsiane oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę.
Wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotlety które pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez około 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Przygotowujemy pastę z awokado. Miąższ awokado rozgniatamy widelcem dodajemy sprasowany czosnek, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Kromki razowego chleba smarujemy pastą z awokado. Do środka kanapki wkładamy przygotowanego kotleta. Smacznego!