Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca kanapka z jarską wkładką.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3108
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 234
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 109
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3108
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 234
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 109
Składniki
Ugotowane buraki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek szklimy na kilku łyżkach oliwy.
Do startych buraków dodajemy ugotowaną kaszę, podsmażoną cebulę i czosnek, jajka, otręby owsiane oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę.
Wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotlety które pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez około 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Przygotowujemy pastę z awokado. Miąższ awokado rozgniatamy widelcem dodajemy sprasowany czosnek, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Kromki razowego chleba smarujemy pastą z awokado. Do środka kanapki wkładamy przygotowanego kotleta. Smacznego!