Kanapki z tuńczykiem i pastą tuńczyka na 4 sposoby. Pomysł na przekąski na imprezę albo śniadanie na bogato.
Kanapki z tuńczykiem na 4 sposoby
Składniki
- PASTA Z TUŃCZYKA
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w zalewie własnej
- 3 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy (z ziarnami lub dijon)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki soku z cytryny
- opcjonalnie: koperek
- KANAPKA NR 1
- stostowany usmażony na patelni grillowej chleb
- kilka łyżek pasty z tuńczyka
- Kapary
- Ogórek
- czarnuszka
- KANAPKA NR 2
- stostowany usmażony na patelni grillowej chleb
- kilka łyżek pasty z tuńczyka
- jajko na twardo
- szczypiorek
- KANAPKA NR 3
- stostowany/usmażony na patelni grillowej chleb
- rozgniecione avocado z sokiem z cytryny (albo guacamole)
- kawałki tuńczyka w zalewie własnej
- czerwona cebula
- KANAPKA NR 4
- stostowany usmażony na patelni grillowej chleb
- ajvar lub inna pasta z papryki i/lub pomidorów
- kawałki tuńczyka w zalewie własnej
- pokrojone oliwki
- bazylia
Składniki
- PASTA Z TUŃCZYKA
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w zalewie własnej
- 3 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy (z ziarnami lub dijon)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki soku z cytryny
- opcjonalnie: koperek
- KANAPKA NR 1
- stostowany usmażony na patelni grillowej chleb
- kilka łyżek pasty z tuńczyka
- Kapary
- Ogórek
- czarnuszka
- KANAPKA NR 2
- stostowany usmażony na patelni grillowej chleb
- kilka łyżek pasty z tuńczyka
- jajko na twardo
- szczypiorek
- KANAPKA NR 3
- stostowany/usmażony na patelni grillowej chleb
- rozgniecione avocado z sokiem z cytryny (albo guacamole)
- kawałki tuńczyka w zalewie własnej
- czerwona cebula
- KANAPKA NR 4
- stostowany usmażony na patelni grillowej chleb
- ajvar lub inna pasta z papryki i/lub pomidorów
- kawałki tuńczyka w zalewie własnej
- pokrojone oliwki
- bazylia
Etapy przygotowania
Przygotować pastę: Tuńczyka odsączyć, przełożyć do miski i zmieszać wszystkie składniki.
KANAPKA NR 1 NA chlebie rozsmarować kilka łyżek pasty, położyć pokrojony ogórek i kapary, posypać czrnuszką
KANAPKA NR 2 Na chlebie rozsmarować kilka łyżek pasty, położyć pokrojone jajko i posypać zczypiorkiem
KANAPKA NR 3 NA chlebie położyć rozgniecione avocado, na to kawałki tuńczyka i pokrojoną w cienkie plasterki czerwoną cebulę.
KANAPKA nr 4 Na chlebie rozsmarować ajvar, położyć kawałki tuńczyka, pokrojone w kawałki oliwki i listki bazylii.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 106
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 257
Idealna na różne okazje.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Kukurydza
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Ciasta
Odsłon: 20493
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 106
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 257
Idealna na różne okazje.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Kukurydza
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Ciasta
Odsłon: 20493
Składniki
- PASTA Z TUŃCZYKA
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w zalewie własnej
- 3 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy (z ziarnami lub dijon)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki soku z cytryny
- opcjonalnie: koperek
- KANAPKA NR 1
- stostowany usmażony na patelni grillowej chleb
- kilka łyżek pasty z tuńczyka
- Kapary
- Ogórek
- czarnuszka
- KANAPKA NR 2
- stostowany usmażony na patelni grillowej chleb
- kilka łyżek pasty z tuńczyka
- jajko na twardo
- szczypiorek
- KANAPKA NR 3
- stostowany/usmażony na patelni grillowej chleb
- rozgniecione avocado z sokiem z cytryny (albo guacamole)
- kawałki tuńczyka w zalewie własnej
- czerwona cebula
- KANAPKA NR 4
- stostowany usmażony na patelni grillowej chleb
- ajvar lub inna pasta z papryki i/lub pomidorów
- kawałki tuńczyka w zalewie własnej
- pokrojone oliwki
- bazylia
Przygotować pastę: Tuńczyka odsączyć, przełożyć do miski i zmieszać wszystkie składniki.
KANAPKA NR 1 NA chlebie rozsmarować kilka łyżek pasty, położyć pokrojony ogórek i kapary, posypać czrnuszką
KANAPKA NR 2 Na chlebie rozsmarować kilka łyżek pasty, położyć pokrojone jajko i posypać zczypiorkiem
KANAPKA NR 3 NA chlebie położyć rozgniecione avocado, na to kawałki tuńczyka i pokrojoną w cienkie plasterki czerwoną cebulę.
KANAPKA nr 4 Na chlebie rozsmarować ajvar, położyć kawałki tuńczyka, pokrojone w kawałki oliwki i listki bazylii.
Tuńczyk jest pyszny pod każdą postacią :D Biorę wszystkie na śniadanie xD