Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
austriacka klasyka - prosta w wykonaniu, idealna do kanapek lub jako dip
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5895
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8983
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8272
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5663
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5895
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8983
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8272
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5663
Składniki
paprykę przekrajamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, a potem układamy na blaszce posmarowanej olejem i pieczemy przez ok. 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C aż będą miały ciemną, przypieczoną skórkę
upieczone papryki przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do przestygnięcia, a potem obieramy skórkę
obraną paprykę miksujemy z twarogiem, przecierem i przyprawami na gładką masę, no i gotowe, smacznego