Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
austriacka klasyka - prosta w wykonaniu, idealna do kanapek lub jako dip
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5844
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 425
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5844
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 425
Składniki
paprykę przekrajamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, a potem układamy na blaszce posmarowanej olejem i pieczemy przez ok. 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C aż będą miały ciemną, przypieczoną skórkę
upieczone papryki przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do przestygnięcia, a potem obieramy skórkę
obraną paprykę miksujemy z twarogiem, przecierem i przyprawami na gładką masę, no i gotowe, smacznego