Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanie smażone

Kanie smażone

Autor:

Przepisów i artykułów: 328 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 1460

większość z Was pewnie zna ten przepis ale dzisiaj dostałam sporą ilość tych grzybów, więc postanowiłam go Państwu przypomnieć

Składniki

  • kanie
  • bułka tarta
  • jajka 3 szt
  • sól
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. z grzybów odcinamy kapelusze, szybko myjemy pod bieżącą wodą, większe dzielimy na pół, lekko solimy,
    2. jajko roztrzepać, posolić,
    3. kanie moczyć w jajku, potem obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rumiano ok 2 min z jednej strony,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 września 2017 Oj robi się takie, robi jesienną porą.
Mniaaam, taka wegańska wersja schabowych ;) Pycha :)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń