Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1518
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 710
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1518
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 710
Składniki
Wyrośnięte kapelusze czubajki moczymy kilka godzin w mleku. Na patelni roztapiamy masło.Kapelusze obtaczamy w panierce i smażymy kilka minut do uzyskania złocistego koloru. Można serwować na świeżym miękkim chlebie lub jako kotlet na talerzu. Najlepiej jeść kanie same gdyż wtedy można delektować się ich specyficznym smakiem :)