Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie racuchy to szybka popołudniowa przekąska dla całej rodzinki. Są smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu . Polecam
patelnia, łyżka, nóż, deska do krojenia, garnek, mikser, miska,
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 327
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 54
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1186
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 327
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 54
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1186
Składniki
Z kapustę zdjąć brzydkie liście, pokroić w ćwiartki , a następnie drobno poszatkować. Ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić na sicie i wystudzić . Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć do zeszklenia na 2 łyżkach oleju. Z mąki, mleka i żółtek przygotować ciasto naleśnikowe , do ciasta dodać przygotowaną kapustę i podsmażoną cebulę. Wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek , doprawić przyprawami i ponownie ale delikatnie wymieszać. Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć racuchy na rumiano z każdej strony. Smacznego