Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta włoska jest najdelikatniejsza ze wszystkich kapustnych. Szkoda, że tak rzadko po nią sięgamy. Ma sporą zawartość żelaza i kwasu foliowego. Jest błyskawiczna do przygotowania, idealna jako dodatek do drugiego dania.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 246
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 666
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17043
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 1035
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 246
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 666
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17043
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 1035
Składniki
Kapustę podzielić na 8 części. Ugotować w osolonej i cukrowej wodzie – 5-10 minut. Miękką kapustę odcedzić i poporcjować. Na patelni, na oliwie udusić grubo posiekany czosnek, drobno posiekany koperek. Dodać chilli, pieprz, sól do smaku. Sosem polać ósemki z kapusty, podawać na ciepło. Ilość produktów uzależniona od ilości kapusty i naszego smaku. Ja na 2 cząstki kapusty daję ząbek czosnku i koperku posiekanego 2 łyżeczki.