Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31314
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1389
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31314
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1389
Składniki
Odciąłem zdrewniałe łodygi karczocha, liście przyciąłem w 2/3 wysokości. Ugotowałem pod przykryciem w garnku, około 30 minut. Odcedziłem, rozchyliłem listki karczocha i usunąłem te ze środka. Czosnek i szalotki posiekałem. Szalotki usmażyłem na oliwie, po chwili dorzuciłem czosnek. Przyprawiłem solą i pieprzem. Farsz nałożyłem do karczochów. Do środka karczochów wbiłem po jednym jajku. Ułożyłem karczochy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do 210 stopni C. Zapiekałem ok. 5 minut. Po wyjęciu skropiłem oliwą i octem balsamicznym. Przed podaniem posypałem zapieczone jajko drobniutko posiekana natką.