Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa do zrobienia pieczeń z karkówki, która z powodzeniem może zastąpić kupną wędlinę i jest od niej zdrowsza i lepsza.
Karkówki umyłam i osuszyłam. Przełożyłam do dużej miski. Każdą z nich natarłam ok. jedną łyżką soli z każdej strony. Następnie karkówki posypałam w miarę równomiernie ostrą papryką, pieprzem ziołowym i roztartym w dłoniach majerankiem. Czosnek obrałam i pokroiłam na plasterki. Takie plasterki poukładałam na mięsie. Do miski wlałam wino. Miskę przykryłam i odstawiłam do lodówki na całą noc. W trakcie marynowania można mięso obracać żeby poleżało w winie z każdej strony. Następnego dnia rano mięso przełożyłam kaZwiązałam końce i ułożyłam rękawy na blaszce. Blachę wstawiłam do piekarnika. Karkówki piekłam trzy godziny w temperaturze ok. 170 stopni. Po wyłączeniu piekarnika, pozostawiłam karkówki w piecu do wystygnięcia i dopiero je wyciągnęłam i wyjęłam z rękawów. Mięso zwinęłam w folię aluminiową i dodatkowo schłodziłam w lodówce, aby się lepiej kroiło. Karkówkę można też podać na gorąco jako pieczeń na obiad. Wystarczy ją pokroić w plastry.żde osobno do oddzielnego rękawa foliowego do pieczenia.
Danie bez tłuszczu, lekkostrawne i smaczne. Szybkie w przygotowaniu. Najlepie...
Odsłon: 38067
Karkówka w wydaniu słodko - kwaśnym -to pyszne danie obiadowe
Odsłon: 65
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 409
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 409
Składniki
Karkówki umyłam i osuszyłam. Przełożyłam do dużej miski. Każdą z nich natarłam ok. jedną łyżką soli z każdej strony. Następnie karkówki posypałam w miarę równomiernie ostrą papryką, pieprzem ziołowym i roztartym w dłoniach majerankiem. Czosnek obrałam i pokroiłam na plasterki. Takie plasterki poukładałam na mięsie. Do miski wlałam wino. Miskę przykryłam i odstawiłam do lodówki na całą noc. W trakcie marynowania można mięso obracać żeby poleżało w winie z każdej strony. Następnego dnia rano mięso przełożyłam kaZwiązałam końce i ułożyłam rękawy na blaszce. Blachę wstawiłam do piekarnika. Karkówki piekłam trzy godziny w temperaturze ok. 170 stopni. Po wyłączeniu piekarnika, pozostawiłam karkówki w piecu do wystygnięcia i dopiero je wyciągnęłam i wyjęłam z rękawów. Mięso zwinęłam w folię aluminiową i dodatkowo schłodziłam w lodówce, aby się lepiej kroiło. Karkówkę można też podać na gorąco jako pieczeń na obiad. Wystarczy ją pokroić w plastry.żde osobno do oddzielnego rękawa foliowego do pieczenia.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Rożki z tortilli
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Rożki z tortilli
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 100
Młoda kapusta z pieczarkami
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 420