Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z pastą rybną i jajkami przepiórczymi, doskonale imitują muszle św. Jakuba, przegrzebki. Pyszna rybna przekąska.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2539
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 106
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5531
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2539
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 106
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5531
Składniki
Jajka i ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
Ogony krabowe kroimy w małą kostkę.
Dodajemy mięso makreli, sprasowany czosnek, majonez, mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Schłodzone ciasto kroimy na 6 równych części.
Z każdej części ukośnie odcinamy 2 rogi.
Patyczkiem do szaszłyków robimy 5 wgłębień, zaczynając do środka szerszej strony bez nacięć.
Potem tę szerszą stronę zwijamy w harmonijkę.
Za pomocą małej okrągłej foremki lub skuwki naokoło ciasta wycinamy kółka.
Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem przepiórczym.
Ciastka przekładamy na blaszkę z papierem i pieczemy ok. 12 minut w 200 C.
Podczas pieczenia ciastka urosną tworząc kieszonkę.
Po ostudzeniu każde ciastko przekrawamy na pół i nadziewamy pastą rybną i jajkiem przepiórczym.