Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z pastą rybną i jajkami przepiórczymi, doskonale imitują muszle św. Jakuba, przegrzebki. Pyszna rybna przekąska.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2583
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101902
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6294
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2583
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101902
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6294
Składniki
Jajka i ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
Ogony krabowe kroimy w małą kostkę.
Dodajemy mięso makreli, sprasowany czosnek, majonez, mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Schłodzone ciasto kroimy na 6 równych części.
Z każdej części ukośnie odcinamy 2 rogi.
Patyczkiem do szaszłyków robimy 5 wgłębień, zaczynając do środka szerszej strony bez nacięć.
Potem tę szerszą stronę zwijamy w harmonijkę.
Za pomocą małej okrągłej foremki lub skuwki naokoło ciasta wycinamy kółka.
Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem przepiórczym.
Ciastka przekładamy na blaszkę z papierem i pieczemy ok. 12 minut w 200 C.
Podczas pieczenia ciastka urosną tworząc kieszonkę.
Po ostudzeniu każde ciastko przekrawamy na pół i nadziewamy pastą rybną i jajkiem przepiórczym.