Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z pastą rybną i jajkami przepiórczymi, doskonale imitują muszle św. Jakuba, przegrzebki. Pyszna rybna przekąska.
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 55
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 102
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 76
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 160
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 55
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 102
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 76
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 160
Składniki
Jajka i ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
Ogony krabowe kroimy w małą kostkę.
Dodajemy mięso makreli, sprasowany czosnek, majonez, mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Schłodzone ciasto kroimy na 6 równych części.
Z każdej części ukośnie odcinamy 2 rogi.
Patyczkiem do szaszłyków robimy 5 wgłębień, zaczynając do środka szerszej strony bez nacięć.
Potem tę szerszą stronę zwijamy w harmonijkę.
Za pomocą małej okrągłej foremki lub skuwki naokoło ciasta wycinamy kółka.
Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem przepiórczym.
Ciastka przekładamy na blaszkę z papierem i pieczemy ok. 12 minut w 200 C.
Podczas pieczenia ciastka urosną tworząc kieszonkę.
Po ostudzeniu każde ciastko przekrawamy na pół i nadziewamy pastą rybną i jajkiem przepiórczym.