Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z pastą rybną i jajkami przepiórczymi, doskonale imitują muszle św. Jakuba, przegrzebki. Pyszna rybna przekąska.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 804
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 804
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Jajka i ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
Ogony krabowe kroimy w małą kostkę.
Dodajemy mięso makreli, sprasowany czosnek, majonez, mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Schłodzone ciasto kroimy na 6 równych części.
Z każdej części ukośnie odcinamy 2 rogi.
Patyczkiem do szaszłyków robimy 5 wgłębień, zaczynając do środka szerszej strony bez nacięć.
Potem tę szerszą stronę zwijamy w harmonijkę.
Za pomocą małej okrągłej foremki lub skuwki naokoło ciasta wycinamy kółka.
Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem przepiórczym.
Ciastka przekładamy na blaszkę z papierem i pieczemy ok. 12 minut w 200 C.
Podczas pieczenia ciastka urosną tworząc kieszonkę.
Po ostudzeniu każde ciastko przekrawamy na pół i nadziewamy pastą rybną i jajkiem przepiórczym.