Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 973
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12583
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 973
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12583
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem. Jajko roztrzepujemy, mieszamy z cukrem i olejem. Do płynnych składników dodajemy suche oraz marchew, skórkę. Krótko mieszamy, aby się ze sobą połączyły.
Papilotki ( ja jak zwykle używałam silikonowych foremek ) napełniamy obficie ciastem (nieco powyżej 3/4 wysokości foremki). Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. * Do ciasta możemy dodac szczyptę cynamonu lub też garstkę orzechów! Smacznego!