Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rybka na przyjęcie okolicznościowe. Karp jest przepyszny. Polecam ten przepis.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4284
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 735
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3976
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 810
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4284
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 735
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3976
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 810
Składniki
Wykonanie: Karpia dobrze oczyścić, opłukać, pokroić w dzwonka. Litr wody zagotować z małą ilością soku z cytryny, cukrem, cebulą pokrojoną w drobną kostkę, marchewką pokrojoną w plasterki, liściem laurowym i goździkami i rodzynkami. Do tego wywaru wrzucić karpia i gotować około 20 minut. Gdy karp będzie miękki, dodać zmielone pierniki i gotować jeszcze przez 5 minut. Kawałki karpia ułożyć na półmisku, polać sosem w którym się gotował. Schłodzić w lodówce aż z sosu zrobi się galareta. Podawać na zimno.