Do góry

Przekąski Przepis na:

Karp na sposób wschodni.

Karp na sposób wschodni.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18838

Dodano:

Odsłon: 1590

Pyszna rybka na przyjęcie okolicznościowe. Karp jest przepyszny. Polecam ten przepis.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karp na sposób wschodni.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Karpia dobrze oczyścić, opłukać, pokroić w dzwonka. Litr wody zagotować z małą ilością soku z cytryny, cukrem, cebulą pokrojoną w drobną kostkę, marchewką pokrojoną w plasterki, liściem laurowym i goździkami i rodzynkami. Do tego wywaru wrzucić karpia i gotować około 20 minut. Gdy karp będzie miękki, dodać zmielone pierniki i gotować jeszcze przez 5 minut. Kawałki karpia ułożyć na półmisku, polać sosem w którym się gotował. Schłodzić w lodówce aż z sosu zrobi się galareta. Podawać na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń