Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rybka na przyjęcie okolicznościowe. Karp jest przepyszny. Polecam ten przepis.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415191
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2492
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415191
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2492
Składniki
Wykonanie: Karpia dobrze oczyścić, opłukać, pokroić w dzwonka. Litr wody zagotować z małą ilością soku z cytryny, cukrem, cebulą pokrojoną w drobną kostkę, marchewką pokrojoną w plasterki, liściem laurowym i goździkami i rodzynkami. Do tego wywaru wrzucić karpia i gotować około 20 minut. Gdy karp będzie miękki, dodać zmielone pierniki i gotować jeszcze przez 5 minut. Kawałki karpia ułożyć na półmisku, polać sosem w którym się gotował. Schłodzić w lodówce aż z sosu zrobi się galareta. Podawać na zimno.