Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rybka na przyjęcie okolicznościowe. Karp jest przepyszny. Polecam ten przepis.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4123
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6478
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13488
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5263
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4123
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6478
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13488
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5263
Składniki
Wykonanie: Karpia dobrze oczyścić, opłukać, pokroić w dzwonka. Litr wody zagotować z małą ilością soku z cytryny, cukrem, cebulą pokrojoną w drobną kostkę, marchewką pokrojoną w plasterki, liściem laurowym i goździkami i rodzynkami. Do tego wywaru wrzucić karpia i gotować około 20 minut. Gdy karp będzie miękki, dodać zmielone pierniki i gotować jeszcze przez 5 minut. Kawałki karpia ułożyć na półmisku, polać sosem w którym się gotował. Schłodzić w lodówce aż z sosu zrobi się galareta. Podawać na zimno.