Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rybka na przyjęcie okolicznościowe. Karp jest przepyszny. Polecam ten przepis.
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 234
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3890
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 234
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3890
Składniki
Wykonanie: Karpia dobrze oczyścić, opłukać, pokroić w dzwonka. Litr wody zagotować z małą ilością soku z cytryny, cukrem, cebulą pokrojoną w drobną kostkę, marchewką pokrojoną w plasterki, liściem laurowym i goździkami i rodzynkami. Do tego wywaru wrzucić karpia i gotować około 20 minut. Gdy karp będzie miękki, dodać zmielone pierniki i gotować jeszcze przez 5 minut. Kawałki karpia ułożyć na półmisku, polać sosem w którym się gotował. Schłodzić w lodówce aż z sosu zrobi się galareta. Podawać na zimno.