Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 403
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 269
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1425
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 403
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 269
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1425
Składniki
https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-karp-w-galarecie,168997,fafiatko.html Najlepiej jest przygotować galaretę z całego karpia, wtedy można wygotować najpierw ości i łeb. Do garnka dałam warzywa i pozostałe dodatki z połową natki, łeb i ości i całość gotowałam 25 minut. Jeśli mamy same dzwonka lub filety , gotujemy bulion warzywny. Potem dodałam dzwonka ryby i na małym ogniu trzymałam je przez 25 minut.
W półmisku ułożyłam przybranie i na nim ułożyłam dzwonka. Do wywaru dodałam posiekaną natkę , zagotowałam a potem całość przecedziłam. Do wywaru dodałam żelatynę i ją rozpuściłam. Zalałam karpia galaretą i wstawiłam na noc do lodówki.
:D
Smacznego :)