Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 40
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 83
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11884
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 205
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 40
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 83
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11884
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 205
Składniki
https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-karp-w-galarecie,168997,fafiatko.html Najlepiej jest przygotować galaretę z całego karpia, wtedy można wygotować najpierw ości i łeb. Do garnka dałam warzywa i pozostałe dodatki z połową natki, łeb i ości i całość gotowałam 25 minut. Jeśli mamy same dzwonka lub filety , gotujemy bulion warzywny. Potem dodałam dzwonka ryby i na małym ogniu trzymałam je przez 25 minut.
W półmisku ułożyłam przybranie i na nim ułożyłam dzwonka. Do wywaru dodałam posiekaną natkę , zagotowałam a potem całość przecedziłam. Do wywaru dodałam żelatynę i ją rozpuściłam. Zalałam karpia galaretą i wstawiłam na noc do lodówki.
:D
Smacznego :)