Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13259
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2593
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3740
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4753
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13259
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2593
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3740
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4753
Składniki
https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-karp-w-galarecie,168997,fafiatko.html Najlepiej jest przygotować galaretę z całego karpia, wtedy można wygotować najpierw ości i łeb. Do garnka dałam warzywa i pozostałe dodatki z połową natki, łeb i ości i całość gotowałam 25 minut. Jeśli mamy same dzwonka lub filety , gotujemy bulion warzywny. Potem dodałam dzwonka ryby i na małym ogniu trzymałam je przez 25 minut.
W półmisku ułożyłam przybranie i na nim ułożyłam dzwonka. Do wywaru dodałam posiekaną natkę , zagotowałam a potem całość przecedziłam. Do wywaru dodałam żelatynę i ją rozpuściłam. Zalałam karpia galaretą i wstawiłam na noc do lodówki.
:D
Smacznego :)