Do góry

Przekąski Przepis na:

Karp w galarecie

Karp w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 676 Ocena: 13704

Dodano:

Odsłon: 6853

Najsmaczniejsze wigilijne danie!

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karp w galarecie

Przygotowanie

  1. https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-karp-w-galarecie,168997,fafiatko.html

    Najlepiej jest przygotować galaretę z całego karpia, wtedy można wygotować najpierw ości i łeb.
    Do garnka dałam warzywa i pozostałe dodatki z połową natki, łeb i ości i całość gotowałam 25 minut.
    Jeśli mamy same dzwonka lub filety , gotujemy bulion warzywny.

    Potem dodałam dzwonka ryby i na małym ogniu trzymałam je przez 25 minut.

  2. W półmisku ułożyłam przybranie i na nim ułożyłam dzwonka.
    Do wywaru dodałam posiekaną natkę , zagotowałam a potem całość przecedziłam.
    Do wywaru dodałam żelatynę i ją rozpuściłam.
    Zalałam karpia galaretą i wstawiłam na noc do lodówki.

  3. :D

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 19 grudnia 2019 Karpik boski,chyba zrobię dwa rodzaje galaret,Twój tak smakowicie wygląda,że ślinka leci:) Odpowiedzi: 5 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 grudnia 2019 Mniam, no i cóż tu więcej powiedzieć można z pełnymi ustami ;) Pyszny przepis, u nas też będzie, ale trzeba jeszcze te parę dni poczekać :)

Jak widzę protesty i listy poparcia pomogły i będziesz miała 2 "Przepisy Dnia". Hurra :D
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń