Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1731
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1529
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1489
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1789
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1731
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1529
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1489
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1789
Składniki
https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-karp-w-galarecie,168997,fafiatko.html Najlepiej jest przygotować galaretę z całego karpia, wtedy można wygotować najpierw ości i łeb. Do garnka dałam warzywa i pozostałe dodatki z połową natki, łeb i ości i całość gotowałam 25 minut. Jeśli mamy same dzwonka lub filety , gotujemy bulion warzywny. Potem dodałam dzwonka ryby i na małym ogniu trzymałam je przez 25 minut.
W półmisku ułożyłam przybranie i na nim ułożyłam dzwonka. Do wywaru dodałam posiekaną natkę , zagotowałam a potem całość przecedziłam. Do wywaru dodałam żelatynę i ją rozpuściłam. Zalałam karpia galaretą i wstawiłam na noc do lodówki.
:D
Smacznego :)