Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny karp na dobrą przekąskę.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1195
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 147
Smaczne danie :)
Odsłon: 713
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1195
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 147
Smaczne danie :)
Odsłon: 713
Składniki
Wykonanie: Ugotować wywar warzywny z listkiem laurowym w 2,5 litrze wody. Następnie przecedzić, wlać piwo, dodać rodzynki, włożyć oprawionego i pokrojonego w dzwonka karpia. Gotować na wolnym ogniu około 15 minut, doprawić w razie potrzeby. Delikatnie wyłożyć na półmisek i polać sosem powstałym z gotowania.