Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7796
Dodano: 27.08.2010
Odsłon: 79062
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Orzechy, pieprz i ziele zemleć razem na grudki podobne do bułki tartej.
Rybę osolić i obtoczyć w mieszance orzechowej z obu stron.
Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron ( u mnie frytkownica 170 st.) aż do zrumienienie skórki.
Smacznego ...i pamiętajcie że rybka lubi pływać:) Może białe winko do tego???
Na skróty
Komentarze do przepisu (11)

annawk 16 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
można najpierw w jaju , ale to zmieni orzechowy smak ryby, jeśli chodzi o rzechową skorupkę to troche pewnie sie obsypie, ale większość zostaje - patrz zdjęcie , smacznego10 Kto głosował? | Odpowiedz

milusia1604 15 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Czy ta orzechowa panierka nie odpadnie od ryby?,Czy nie trzeba obtoczyć najpierw w jajku i dopiero smażyć???0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kruszon101 07 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł na przerobienie nudnego świątecznego karpia .Przepis ląduje w ulubionych:)
11 Kto głosował? | Odpowiedz

EwwRaa 29 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Mniam karp,mniam fotka,mniam pomysł!Nic dodać,nic ująć ;)
Piątka!
10 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
No no pięknie, szkoda,że do świąt tak daleko bo karp najbardziej wtedy smakuje!10 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 28 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
pięknie wygląda i chyba tak smakuje....10 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 28 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
myślę , że inna ryba też sie nada , ja robiłam karpia bo lubimy tę rybkę, ale może warto spróbować z inną10 Kto głosował? | Odpowiedz

trele-morele 28 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Pysznie wygląda!! Przepiękne zdjęcie. Pozdrawiam!10 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 27 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Przepięknie i przepysznie wyglądająca potrawa. Czy można ją zrobić z inną rybą, bo niestety my też nie lubimy karpia. Bardzo ładne zdjęcie.510 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 27 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
chociaż nie lubię karpia, na Twojego chyba bym się skusiła ... :-) widzę, że wróciłaś z urlopu z nowymi pomysłami kulinarnymi :-) pozdrawiam10 Kto głosował? | Odpowiedz