Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kąski cukiniowe to pyszny sposób na wykorzystanie cukinii w formie lekkiej przekąski na ciepło. Delikatne warzywa otulone są chrupiącym ciastem. Idealne do podania jako zdrowa alternatywa chipsów albo dodatek do obiadu.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4149
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 630
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17336
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3222
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4149
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 630
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17336
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3222
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Składniki
Cukinię umyj, osusz i pokrój w równe plastry. Posyp je lekko solą i odstaw na kilka minut, aby zmiękły i nabrały smaku.
W misce wymieszaj jajko z wodą, dodaj mąkę pełnoziarnistą, skrobię oraz przyprawy: sól, paprykę i kurkumę. Wymieszaj całość, aby powstało gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Plastry cukinii zanurzaj w cieście tak, aby były dokładnie oblepione. Rozgrzej patelnię i posmaruj cienko olejem. Smaż cukinię na średnim ogniu z obu stron, aż uzyskają złoty kolor i chrupiącą otoczkę. Kąski cukiniowe podawaj od razu po usmażeniu.