Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kąski cukiniowe to pyszny sposób na wykorzystanie cukinii w formie lekkiej przekąski na ciepło. Delikatne warzywa otulone są chrupiącym ciastem. Idealne do podania jako zdrowa alternatywa chipsów albo dodatek do obiadu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1814
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1814
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Cukinię umyj, osusz i pokrój w równe plastry. Posyp je lekko solą i odstaw na kilka minut, aby zmiękły i nabrały smaku.
W misce wymieszaj jajko z wodą, dodaj mąkę pełnoziarnistą, skrobię oraz przyprawy: sól, paprykę i kurkumę. Wymieszaj całość, aby powstało gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Plastry cukinii zanurzaj w cieście tak, aby były dokładnie oblepione. Rozgrzej patelnię i posmaruj cienko olejem. Smaż cukinię na średnim ogniu z obu stron, aż uzyskają złoty kolor i chrupiącą otoczkę. Kąski cukiniowe podawaj od razu po usmażeniu.