Do góry

Przekąski Przepis na:

Kasza gryczana po Bieszczadzku

Kasza gryczana po Bieszczadzku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18881

Dodano:

Odsłon: 3980

Smaczne i rozgrzewające danie na przekąskę.

Składniki

  • Składniki:
  • Kasza gryczana 2 szklanki
  • Pieczarki 25 dag
  • Boczek wędzony gotowany 25 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Tłuszcz do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kasza gryczana po Bieszczadzku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki i boczek. Smażyć do zrumienienia, dodać ugotowana kaszę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, chwilę pogrzać i podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń