Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i łatwe danie na pyszny podwieczorek. Jest lekko kwaskowate. Nie powoduje wyrzutów sumienia - kaloryczność jest niska.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 204
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104540
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9061
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 204
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104540
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9061
Składniki
Kaszę najpierw trzeba przelać wrzątkiem (uniknie się goryczki). Następnie gotować w osolonej wodzie ok. 20 min. W trakcie gotowania kasza szybko pęcznieje. Należy pamiętać o uzupełnianiu wody w garnku aby uniknąć przypalenia.
Ugotowaną kaszę odcedzić na durszlaku i przestudzić. Foremkę o wymiarach 27x10 cm wysmarować masłem i posypać np. otrębami. Wyłożyć pierwszą warstwę kaszy i lekko posypać ją cynamonem. Na to wyłożyć śliwki skórką do góry. Potem kolejne warstwy. Z podanych proporcji wychodzą trzy warstwy. Zapiekać w 200 st. C około 40 minut, o ile śliwki są mrożone. W sezonie letnim wystarczy 20 min.