Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i łatwe danie na pyszny podwieczorek. Jest lekko kwaskowate. Nie powoduje wyrzutów sumienia - kaloryczność jest niska.
Polecam.
Odsłon: 562
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 464
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 330
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 788
Polecam.
Odsłon: 562
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 464
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 330
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 788
Składniki
Kaszę najpierw trzeba przelać wrzątkiem (uniknie się goryczki). Następnie gotować w osolonej wodzie ok. 20 min. W trakcie gotowania kasza szybko pęcznieje. Należy pamiętać o uzupełnianiu wody w garnku aby uniknąć przypalenia.
Ugotowaną kaszę odcedzić na durszlaku i przestudzić. Foremkę o wymiarach 27x10 cm wysmarować masłem i posypać np. otrębami. Wyłożyć pierwszą warstwę kaszy i lekko posypać ją cynamonem. Na to wyłożyć śliwki skórką do góry. Potem kolejne warstwy. Z podanych proporcji wychodzą trzy warstwy. Zapiekać w 200 st. C około 40 minut, o ile śliwki są mrożone. W sezonie letnim wystarczy 20 min.