Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczna grillowana kaszanka z dodatkiem boczku wędzonego oraz kapusty kiszonej to bardzo smakowite danie na rozpoczęcie sezonu grillowego. Zasmakuje każdemu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10748
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5361
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13076
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10748
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5361
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13076
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Składniki
Kapustę kiszoną opłukać jeżeli jest zbyt mocno kwaśna. Następnie przegotować kilka minut z dodatkiem obranej pokrojonej na ćwiartki cebuli oraz obranego pokrojonego czosnku oraz z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego, a także odrobiną pieprzu i przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzić następnie na kawałkach foli ułożyć porcję ugotowanej kapusty, na kapustę położyć plaster boczku wędzonego na to kaszankę. Folię zwinąć. Kaszankę ułożyć na ruszcie grilla i grillować wolno około 20 - 30 minut, co jakiś czas obracając kaszankę.