Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczna grillowana kaszanka z dodatkiem boczku wędzonego oraz kapusty kiszonej to bardzo smakowite danie na rozpoczęcie sezonu grillowego. Zasmakuje każdemu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112951
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 288
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 624
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 513
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112951
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 288
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 624
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 513
Składniki
Kapustę kiszoną opłukać jeżeli jest zbyt mocno kwaśna. Następnie przegotować kilka minut z dodatkiem obranej pokrojonej na ćwiartki cebuli oraz obranego pokrojonego czosnku oraz z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego, a także odrobiną pieprzu i przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzić następnie na kawałkach foli ułożyć porcję ugotowanej kapusty, na kapustę położyć plaster boczku wędzonego na to kaszankę. Folię zwinąć. Kaszankę ułożyć na ruszcie grilla i grillować wolno około 20 - 30 minut, co jakiś czas obracając kaszankę.