Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy to nie tylko karkówki i kiełbasy. Warto sięgnąć także po nieco niedocenianą kaszankę, z której można wyczarować naprawdę zaskakujące dania. Udowodnił to Jurek Sobieniak, który pokazał nam wyjątkowy przepis na kaszankę zapiekaną z winogronami i sosem na bazie syropu klonowego. Ta przekąska to prawdziwy majstersztyk i sprawdzi się nie tylko w sezonie grillowym.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14336
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13141
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14336
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13141
Składniki
Wodę mieszamy ze skrobią ziemniaczaną i syropem klonowym. Całość zagotowujemy do zgęstnienia i delikatnie doprawiamy solą.
Kaszankę obieramy z flaka i zawijamy obficie w plastry boczku. Układamy w brytfance razem z winogronami bezpestkowymi. Zapiekamy w temperaturze 220 stopni z termoobiegiem aż do mocnego zrumienienia.
Podajemy polewając sosem klonowym i dekorujemy posiekanym strączkiem chilli.