Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy to nie tylko karkówki i kiełbasy. Warto sięgnąć także po nieco niedocenianą kaszankę, z której można wyczarować naprawdę zaskakujące dania. Udowodnił to Jurek Sobieniak, który pokazał nam wyjątkowy przepis na kaszankę zapiekaną z winogronami i sosem na bazie syropu klonowego. Ta przekąska to prawdziwy majstersztyk i sprawdzi się nie tylko w sezonie grillowym.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3322
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2120
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3322
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2120
Składniki
Wodę mieszamy ze skrobią ziemniaczaną i syropem klonowym. Całość zagotowujemy do zgęstnienia i delikatnie doprawiamy solą.
Kaszankę obieramy z flaka i zawijamy obficie w plastry boczku. Układamy w brytfance razem z winogronami bezpestkowymi. Zapiekamy w temperaturze 220 stopni z termoobiegiem aż do mocnego zrumienienia.
Podajemy polewając sosem klonowym i dekorujemy posiekanym strączkiem chilli.