Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy to nie tylko karkówki i kiełbasy. Warto sięgnąć także po nieco niedocenianą kaszankę, z której można wyczarować naprawdę zaskakujące dania. Udowodnił to Jurek Sobieniak, który pokazał nam wyjątkowy przepis na kaszankę zapiekaną z winogronami i sosem na bazie syropu klonowego. Ta przekąska to prawdziwy majstersztyk i sprawdzi się nie tylko w sezonie grillowym.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1538
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1292
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1212
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1538
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1292
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1212
Składniki
Wodę mieszamy ze skrobią ziemniaczaną i syropem klonowym. Całość zagotowujemy do zgęstnienia i delikatnie doprawiamy solą.
Kaszankę obieramy z flaka i zawijamy obficie w plastry boczku. Układamy w brytfance razem z winogronami bezpestkowymi. Zapiekamy w temperaturze 220 stopni z termoobiegiem aż do mocnego zrumienienia.
Podajemy polewając sosem klonowym i dekorujemy posiekanym strączkiem chilli.