Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy to nie tylko karkówki i kiełbasy. Warto sięgnąć także po nieco niedocenianą kaszankę, z której można wyczarować naprawdę zaskakujące dania. Udowodnił to Jurek Sobieniak, który pokazał nam wyjątkowy przepis na kaszankę zapiekaną z winogronami i sosem na bazie syropu klonowego. Ta przekąska to prawdziwy majstersztyk i sprawdzi się nie tylko w sezonie grillowym.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 816
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 816
Składniki
Wodę mieszamy ze skrobią ziemniaczaną i syropem klonowym. Całość zagotowujemy do zgęstnienia i delikatnie doprawiamy solą.
Kaszankę obieramy z flaka i zawijamy obficie w plastry boczku. Układamy w brytfance razem z winogronami bezpestkowymi. Zapiekamy w temperaturze 220 stopni z termoobiegiem aż do mocnego zrumienienia.
Podajemy polewając sosem klonowym i dekorujemy posiekanym strączkiem chilli.