Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza mi musi być nudna
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15824
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4792
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 519
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15824
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4792
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 519
Składniki
Do ugotowanej kaszy, dodajemy podsmażone pieczarki, cebulę i boczek, doprawiamy solą pieprzem, ulubionymi przyprawami, dodajemy przeciśnięty czosnek, namoczoną bułkę tartą i jajka. Wyrabiamy ciasto, tak by trzymało się razem, dodajemy bułkę, lub wodę według potrzeby. Formujemy klopsiki i pieczemy na złoty kolor.
Usuwamy tłuszcz z patelni, i wlewamy na patelnię fasolkę w zalewie pomidorowej, dodajemy odrobinę przecieru pomidorowego, doprawiamy solą pieprzem, gdy się nam to zagotuje, wpuszczamy upieczone klopsiki, zmniejszamy ogień do minimum i chwilę razem podgrzewamy. Podajemy jako dodatek do mięs, czy ryb, lub jemy jako damie samodzielne.