Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza mi musi być nudna
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9170
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 19
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10449
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 19
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 28
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9170
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 19
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10449
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 19
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 28
Składniki
Do ugotowanej kaszy, dodajemy podsmażone pieczarki, cebulę i boczek, doprawiamy solą pieprzem, ulubionymi przyprawami, dodajemy przeciśnięty czosnek, namoczoną bułkę tartą i jajka. Wyrabiamy ciasto, tak by trzymało się razem, dodajemy bułkę, lub wodę według potrzeby. Formujemy klopsiki i pieczemy na złoty kolor.
Usuwamy tłuszcz z patelni, i wlewamy na patelnię fasolkę w zalewie pomidorowej, dodajemy odrobinę przecieru pomidorowego, doprawiamy solą pieprzem, gdy się nam to zagotuje, wpuszczamy upieczone klopsiki, zmniejszamy ogień do minimum i chwilę razem podgrzewamy. Podajemy jako dodatek do mięs, czy ryb, lub jemy jako damie samodzielne.