Do góry

Przekąski Przepis na:

Kaszoklopsiki z fasolką w pomidorach

Kaszoklopsiki z fasolką w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3636

Dodano:

Odsłon: 832

Kasza mi musi być nudna

Składniki

  • Kasza gryczana ugotowana, 2 woreczki
  • Pieczarki, 5-6 szt.
  • Boczek wędzony, 3-4 plasterki
  • Cebula, mała
  • Jajka, 2 szt.
  • Namoczona bułka tarta, 4 łyżki
  • Sól, pieprz, zioła do smaku
  • Czosnek wyciśnięty, 1 ząbek
  • Fasolka w pomidorowym sosie, 1 słoik
  • Przecier pomidorowy, 1 łyżka
  • Woda
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do ugotowanej kaszy, dodajemy podsmażone pieczarki, cebulę i boczek, doprawiamy solą pieprzem, ulubionymi przyprawami, dodajemy przeciśnięty czosnek, namoczoną bułkę tartą i jajka. Wyrabiamy ciasto, tak by trzymało się razem, dodajemy bułkę, lub wodę według potrzeby. Formujemy klopsiki i pieczemy na złoty kolor.

  2. Usuwamy tłuszcz z patelni, i wlewamy na patelnię fasolkę w zalewie pomidorowej, dodajemy odrobinę przecieru pomidorowego, doprawiamy solą pieprzem, gdy się nam to zagotuje, wpuszczamy upieczone klopsiki, zmniejszamy ogień do minimum i chwilę razem podgrzewamy. Podajemy jako dodatek do mięs, czy ryb, lub jemy jako damie samodzielne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń