Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne kawałki kurczaka. kawałki wkładane do marynaty, do ciasta naleśnikowego i smażone w głębokim oleju. Po prostu pyszne , moje wnuki je uwielbiają.
wałek, woreczek foliowy, miska , mikser, naczynie na ciasto naleśnikowe, garnek do smażenia,
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 149
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104505
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9036
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 149
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104505
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9036
Składniki
Składniki marynaty łączymy z sobą. Filety z kurczaka oczyszczamy z błonek i zbędnego tłuszczyku, myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w paski, które wkładamy na godzinkę do przygotowanej wcześniej marynaty. Po wyjęciu z marynaty kawałki kurczaka wkładamy do ciasta naleśnikowego(ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany), następnie panierujemy w panierce z płatków kukurydzianych (płatki rozgniatamy w woreczku foliowym wałkiem do ciasta), smażymy w dobrze nagrzanym głębokim tłuszczu ( tak jak pączki). Po usmażeniu kawałki kurczaka odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przepis na naleśniki: Mąkę, jajka i mleko zmiksować dolewając tyle wody aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Dodać oliwę i ponownie zmiksować. Schłodzić około 30 minut w lodówce. Gdyby ciasto było za gęste dolać wody, a jeżeli byłoby za rzadkie dodać mąki. Przepis na naleśniki każdy zapewne ma swój ulubiony, więc może go wykorzystać.
Kawałki przygotowane do smażenia.
Kawałki podczas smażenia.
Gotowe do podania.