Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja: 488 kcal .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11993
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1330
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12657
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3966
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11993
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1330
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12657
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3966
Składniki
1Cebulę obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa, dosyp kminek, wbij jajko. Dodaj sól i pieprz do smaku i wyrób masę. Odstaw na kilka godzin do lodówki, aby składniki "się przegryzły". 2Ze schłodzonej masy wilgotnymi dłońmi formuj małe wałeczki długości około 8 cm. i mniej więcej 2,5 cm grubości. 3Dobrze rozgrzej grill (lub elektryczny ruszt) i upiecz kebabczety na złotobrązowy kolor (ok. 10-12 minut). Podawaj z frytkami i surówką z kwaszonej kapusty lub ogórkami konserwowymi.