Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja: 488 kcal .
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115948
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7901
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2984
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1423
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1257
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115948
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7901
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2984
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1423
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1257
Składniki
1Cebulę obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa, dosyp kminek, wbij jajko. Dodaj sól i pieprz do smaku i wyrób masę. Odstaw na kilka godzin do lodówki, aby składniki "się przegryzły". 2Ze schłodzonej masy wilgotnymi dłońmi formuj małe wałeczki długości około 8 cm. i mniej więcej 2,5 cm grubości. 3Dobrze rozgrzej grill (lub elektryczny ruszt) i upiecz kebabczety na złotobrązowy kolor (ok. 10-12 minut). Podawaj z frytkami i surówką z kwaszonej kapusty lub ogórkami konserwowymi.