Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na burgera z panierowanym kurczakiem z serem i dodatkami
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2173
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 245
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2173
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 245
Składniki
Filet z kurczaka przekroić na pół (jeśli są zbyt grube ubić tłuczkiem). Do jednej miseczki wsypać bułkę tartą, do drugiej jajko, sól i pieprz i wymieszać. Mięso obtoczyć najpierw w jajku potem w bułce i usmażyć na oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym. Pomidora i ogórka pokroić na plasterki Bułki przekroić na pół i podpiec chwilę w piekarniku. Dolną część bułki posmarować majonezem, na to położyć liście sałaty, następnie kotleta, na to 2 plastry sera, kilka plastrów ogórka, następnie posmarować musztardą, ułożyć 2 plastry pomidora. Górną część bułki posmarować ketchupem i przykryć hamburgera. Podpiec całość chwilę w piekarniku.