Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na kolację. Proste, sycące i zaskakujące danie. Łatwa w przygotowaniu obroni się również jako "restauracyjna" przekąska podczas wizyty gości. Dzięki niewielkiej ilości bobu idealna dla osób na keto. Tutaj można ciastko mieć i ciastko zjeść
Patelnia, garnek, durszlak, kuchnia, miska
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 172
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 105
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 172
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 105
Składniki
PRZYGOTOWANIE KUREK Do miski wlej zimną wodę i osól tak aby miała smak wody morskiej. Wrzuć kurki, odczekaj 3 minuty i jedna po drugiej wyciągaj z roztworu oczyszczając z pozostałych zabrudzeń. Oczyszczone kurki osusz ręcznikiem papierowym. Na patelni rozpuść kostkę masła i wrzuć kurki, smaż przez ok 3 minuty na wolnym ogniu, wyłącz kuchenkę.
PRZYGOTOWANIE BOBU Do durszlaka wsyp bób i umyj pod bieżącą wodą. Do garnka wlej wodę, osól tak żeby miała smak wody morskiej i zagotuj. Wrzuć bób i gotuj przez ok 8 min. Zwróć uwagę aby łuski bobu za zaczęły odpadać samoczynnie, jeśli zauważysz pływające łuski wyłącz kuchenkę. Bób przelej zimną wodą i obierz z łusek, wrzuć na patelnie do kurek. Smaż razem ok 2 minut.
ŁĄCZENIE SKŁADNIKÓW Dodaj kolejno na patelnie do kurek i bobu, szpinak, smaż do 2 min aż liście zrobią się plastyczne. Następnie dodaj sól, pieprz, czosnek, i rozmaryn. Danie rozłóż na 3 talerze, polej oliwą i posyp parmezaniem. Gotowe!