Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego specjalnie zrobiona na grill. Kiełbasę możemy również parzyć, pod oba postaciami jest bardzo smaczna.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1490
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 952
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 740
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami...
Odsłon: 80
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1490
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 952
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 740
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami...
Odsłon: 80
Składniki
Z wcześniej przygotowanych mięs wyrabiamy farsz, stopniowo dodając wszystkie przyprawy. Farsz wyrabiamy około 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej kleistości. Wyrobiony farsz wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po 24 godzinach wyrabiamy jeszcze kilka minut i nadziewamy w jelita wieprzowe. Kiełbasę odkręcamy w odcinki długości 12-14 cm. Kiełbasa surowa idealnie nadaje się na grill.
Możemy również parzyć. Parzymy W temperaturze 70-72 stopni Celsjusza przez 30 min, do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temperatury 68-70 stopni Celsjusza. Po parzeniu możemy bezpośrednio spożywać lub schłodzić w zimnej wodzie przez około 5 minut. Smacznego !!!