Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego specjalnie zrobiona na grill. Kiełbasę możemy również parzyć, pod oba postaciami jest bardzo smaczna.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Z wcześniej przygotowanych mięs wyrabiamy farsz, stopniowo dodając wszystkie przyprawy. Farsz wyrabiamy około 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej kleistości. Wyrobiony farsz wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po 24 godzinach wyrabiamy jeszcze kilka minut i nadziewamy w jelita wieprzowe. Kiełbasę odkręcamy w odcinki długości 12-14 cm. Kiełbasa surowa idealnie nadaje się na grill.
Możemy również parzyć. Parzymy W temperaturze 70-72 stopni Celsjusza przez 30 min, do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temperatury 68-70 stopni Celsjusza. Po parzeniu możemy bezpośrednio spożywać lub schłodzić w zimnej wodzie przez około 5 minut. Smacznego !!!