Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego specjalnie zrobiona na grill. Kiełbasę możemy również parzyć, pod oba postaciami jest bardzo smaczna.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 99
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1825
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 211
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6312
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 99
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1825
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 211
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6312
Składniki
Z wcześniej przygotowanych mięs wyrabiamy farsz, stopniowo dodając wszystkie przyprawy. Farsz wyrabiamy około 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej kleistości. Wyrobiony farsz wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po 24 godzinach wyrabiamy jeszcze kilka minut i nadziewamy w jelita wieprzowe. Kiełbasę odkręcamy w odcinki długości 12-14 cm. Kiełbasa surowa idealnie nadaje się na grill.
Możemy również parzyć. Parzymy W temperaturze 70-72 stopni Celsjusza przez 30 min, do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temperatury 68-70 stopni Celsjusza. Po parzeniu możemy bezpośrednio spożywać lub schłodzić w zimnej wodzie przez około 5 minut. Smacznego !!!