Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy w razie niespodziewanego deszczu trzeba rezygnować z grillowanych przekąsek? Niekoniecznie. Ten prosty przepis pozwala przyrządzić kiełbaski z piekarnika jak z grilla. Smakują wyśmienicie i pachną drzewnym dymem. Marynatę warto przygotować wcześniej, żeby nabrała pełni smaku. Możesz zastąpić lub wzbogacić przyprawy z przepisu swoimi ulubionymi. Zjedz takie kiełbaski w gronie przyjaciół, a z pewnością uznasz, że nie ma złej pogody.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3028
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 180
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 913
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 627
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3028
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 180
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 913
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 627
Składniki
Wlej do miseczki olej i wymieszaj z musztardą. Dodaj przyprawy – majeranek, wędzoną paprykę, pieprz. Dokładnie wymieszaj. Odstaw marynatę na co najmniej godzinę, żeby przegryzły się smaki.
Natrzyj marynatą kiełbaski (możesz je wcześniej ponacinać nożem). Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Poprzetykaj ząbkami czosnku (mogą się po upieczeniu nie nadawać do zjedzenia, ale dodadzą kiełbasie aromatu). Odstaw na co najmniej pół godziny.
Wstaw kiełbaski do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 20-25 minut. W trakcie pieczenia przynajmniej raz obróć kiełbaski, by równomiernie się przyrumieniły. Jeśli dysponujesz piekarnikiem z termoobiegiem, włącz go na kilka minut przed końcem pieczenia – dzięki temu skórka kiełbasy będzie bardziej chrupiąca.
Podawaj kiełbaski gorące, z ostrą salsą albo sosem czosnkowym. Nie zapomnij przygotować bukietu świeżych warzyw i pieczywa.