Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bukiet serów urozmaicony owocami ,szpinakiem i pieczarkami ,to doskonała przekąska na drugie śniadanie lub kolację.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Ząbek czosnku drobno pokroić.Na patelni rozgrzać trochę oleju dodać czosnek chwilę smażyć ,dodać szpinak doprawić solą ,gałką muszkatołową smażyć 2 min.
Pieczarki obrać pokroić.Na patelni rozgrzać olej ,wrzucić pieczarki ,doprawić solą pieprzem smażyć 5 min.
Morele ,żurawinę przelać gorącą wodą.Sery pokroić w kostkę.
Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów.Na każdy kwadrat położyć szpinak.
Na szpinaku ułożyć pieczarki i kolejno pokrojone sery.
Na sery żurawinę i morele.
Ciasto zlepić tworząc kieszonkę i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Jajko rozkłócić i posmarować każdą kieszonkę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni wstawić kieszonki piec 15 min. a następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec 20 min lub dobrego zrumienienia.