Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1355
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1355
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć. Odciąć kapelusze. Marchewki obrać, pokroić. Opieńki gotować około 15 minut w dobrze osolonej wodzie razem z marchewkami. Odcedzić. Grzyby układać warstwami w glinianym garnku. Przekładać je pokrojoną w talarki cebulą. Każdą warstwę posypać pieprzem, solą i skropić octem. Powtarzać te czynności do wyczerpania grzybów. Szczelnie przykryć garnek i pozostawić na kilka godzin. Grzyby z dodatkami dokładnie wymieszać. Tak przyrządzone grzyby są już gotowe do spożycia. Można je podawać do potraw mięsnych, jako dodatek do obiadu lub kanapek. 1 porcja - 210 kcal.