Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem klasyczna zapiekanka, tania, łatwa i szybka w wykonaniu. Doskonałą na śniadanie, obiad lub kolację :-)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 190
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 455
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 190
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 455
Składniki
Pieczarki i ser trzemy na tarce na grubych oczkach, przekładamy do miski, dodajemy przyprawy i mieszamy dokładnie.
Następnie dodajemy jajka i znowu mieszamy.
Gotowy "farsz" nakładamy na przekrojoną bagietkę i wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na ok. 20-25 minut (grzejemy tylko od góry).
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) zapiekanki najlepiej smakują z sosem czosnkowym i/lub keczupem. Przepis na idealny do tych zapiekanek sosik można znaleźć na moim profilu, o tutaj https://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html :-) Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie Smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)