Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby tradycyjne klopsiki a dzięki gałce stają się nie aż takie tradycyjne. Polecam na ostatki i nie tylko!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 835
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1708
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6227
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8992
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 835
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1708
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6227
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8992
Składniki
Bułkę namocz w wodzie. Mięso mielone włóż do miski. Dodaj jajka, gałkę, bułkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Z mięsa uformuj małe klopsiki (wielkości orzecha włoskiego). Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Cebulę pokrój w piórka, marchew w plasterki. Składniki zalewy razem z warzywami zagotuj. Gotuj przez ok. 5 minut. Zalewę przestudź. Dodaj klopsiki, wymieszaj. Trzymaj pod przykryciem przez min. dobę.