Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby tradycyjne klopsiki a dzięki gałce stają się nie aż takie tradycyjne. Polecam na ostatki i nie tylko!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 280
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11087
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3582
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1216
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4221
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 280
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11087
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3582
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1216
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4221
Składniki
Bułkę namocz w wodzie. Mięso mielone włóż do miski. Dodaj jajka, gałkę, bułkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Z mięsa uformuj małe klopsiki (wielkości orzecha włoskiego). Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Cebulę pokrój w piórka, marchew w plasterki. Składniki zalewy razem z warzywami zagotuj. Gotuj przez ok. 5 minut. Zalewę przestudź. Dodaj klopsiki, wymieszaj. Trzymaj pod przykryciem przez min. dobę.