Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3514
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4284
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74333
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3514
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4284
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74333
Składniki
Przygotuj sos: grzyby oczyścić, pokrój na kawałki. Cebulę i czosnak obierz, posiekaj zeszklij, na oliwie. Dodaj grzyby i smaż razem, aż puszczą sok. Wlej bulion. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól do smaku. Duś pod przykryciem 30 minut, często mieszając i dolewając w miarę potrzeby wodę. 2.Mięso wymieszaj z uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, jajkiem oraz serem. Masę przypraw ziołami, solą oraz pieprzem. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Klopsiki obtoczaj w mące. Smaż na rozgrzanej oliwie na rumiano. Włóż do grzybowego sosu i duś razem pod przykryciem około 15 minut. Dolej śmietanę wymieszaną z mąką, zagotuj. Posyp posiekanym koperkiem. Podawaj z surówką z kiszonej kapusty.