Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-05-2017
Alternatywa dla mięsnych potraw
Sos : na maśle podgrzałem imbir i chilli przez 30 sekund, wsypałem kurkumę i kumin, smażyłem minutę. Dodałem pomidory wraz z zalewą, przykryłem, dusiłem 10 minut na małym ogniu, mieszając. Po ostudzeniu zmiksowałem, przetarłem przez sito. Dodałem jogurt, doprawiłem solą, pieprzem i chilli.
Klopsiki : ziemniaki rozgniotłem, wymieszałem z warzywami, bułką i śmietaną. Doprawiłem, wyrobiłem, ulepiłem kulki, spłaszczyłem je, pośrodku nałożyłem po porcji migdałów i rodzynek. Skleiłem i ponownie uformowałem kulki.
Rozgrzałem olej do 180 stopni C. Smażyłem kulki w głębokim tłuszczu, odwracając je od czasu do czasu, aż się przyrumieniły. Osączyłem z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podałem z lekko podgrzanym sosem.
Czasami najprostsze rozwiązania okazują najlepsze. Ogólnie uwielbiamy zieleni...
Odsłon: 32727
Delikatne pulpeciki i aromatyczny, gęsty sos doskonale komponują się z makar...
Odsłon: 476
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53573
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14144
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166530
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 34
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53573
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14144
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166530
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 34
Składniki
Sos : na maśle podgrzałem imbir i chilli przez 30 sekund, wsypałem kurkumę i kumin, smażyłem minutę. Dodałem pomidory wraz z zalewą, przykryłem, dusiłem 10 minut na małym ogniu, mieszając. Po ostudzeniu zmiksowałem, przetarłem przez sito. Dodałem jogurt, doprawiłem solą, pieprzem i chilli.
Klopsiki : ziemniaki rozgniotłem, wymieszałem z warzywami, bułką i śmietaną. Doprawiłem, wyrobiłem, ulepiłem kulki, spłaszczyłem je, pośrodku nałożyłem po porcji migdałów i rodzynek. Skleiłem i ponownie uformowałem kulki. Rozgrzałem olej do 180 stopni C. Smażyłem kulki w głębokim tłuszczu, odwracając je od czasu do czasu, aż się przyrumieniły. Osączyłem z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podałem z lekko podgrzanym sosem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Faszerowane karczochy z grilla
Przekąski
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Przekąski
Grillowany camembert z grillowanymi szparagami
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Faszerowane karczochy z grilla
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 27
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Polecam bardzo smaczne, szybkie a za razem syte naleśniki z parówką, szynką i...
Odsłon: 47