Do góry

Przekąski Przepis na:

Kluski Śląskie z Dynią

Kluski Śląskie z Dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2703

Dodano:

Odsłon: 10051

Kluski troszeczkę zmodyfikowane ale tak samo pyszne jak te standardowe.

Składniki

  • 70 dag ugotowanych ziemniaków
  • 30 dag ugotowanej dyni
  • 25 dag mąki ziemniaczanej
  • 1 żółtko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta mielonej gałki muszkatołowej
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i dynię przecisnęłam przez praskę.
    Do masy wsypałam mąkę, sól, gałkę muszkatołową, wbiłam żółtko i zagniotłam ciasto.
    Następnie odrywałam kawałki ciasta i formowałam kulkę w której robiłam palcem zagłębienia. Lekko spłaszczałam.
    Wrzuciłam na osoloną, wrzącą wodę i gotowałam ok 3-4 min od chwili wypłynięcia.

    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń