Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze w życiu na pewno nie ostatnie przepis mam od wspaniałej Dominika Tomaszewska
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12985
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1474
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14279
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5905
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12985
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1474
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14279
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5905
Składniki
wykonanie :Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć gorące przez praskę. Gdy ostygną dodać resztę składników z opisu, wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto rolujemy na kształt wałka do ciasta, następnie urywać po kawałku ciasta i formować niewielkie placuszki dodając na ich środek śliwkę całą bez pestki. Skleić dokładnie brzegi. Knedle gotować około 2 - 3 minuty w osolonej wodzie(licząc od wypłynięcia na wierzch). Podawać z bułką tartą, cukrem, śmietaną. Jak kto lubi.Z tej porcji wyszło mi 12 knedli.