Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze w życiu na pewno nie ostatnie przepis mam od wspaniałej Dominika Tomaszewska
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 788
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425091
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10718
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 788
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425091
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10718
Składniki
wykonanie :Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć gorące przez praskę. Gdy ostygną dodać resztę składników z opisu, wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto rolujemy na kształt wałka do ciasta, następnie urywać po kawałku ciasta i formować niewielkie placuszki dodając na ich środek śliwkę całą bez pestki. Skleić dokładnie brzegi. Knedle gotować około 2 - 3 minuty w osolonej wodzie(licząc od wypłynięcia na wierzch). Podawać z bułką tartą, cukrem, śmietaną. Jak kto lubi.Z tej porcji wyszło mi 12 knedli.