Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze w życiu na pewno nie ostatnie przepis mam od wspaniałej Dominika Tomaszewska
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1764
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 52
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 103
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1764
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 52
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 103
Składniki
wykonanie :Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć gorące przez praskę. Gdy ostygną dodać resztę składników z opisu, wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto rolujemy na kształt wałka do ciasta, następnie urywać po kawałku ciasta i formować niewielkie placuszki dodając na ich środek śliwkę całą bez pestki. Skleić dokładnie brzegi. Knedle gotować około 2 - 3 minuty w osolonej wodzie(licząc od wypłynięcia na wierzch). Podawać z bułką tartą, cukrem, śmietaną. Jak kto lubi.Z tej porcji wyszło mi 12 knedli.