Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze w życiu na pewno nie ostatnie przepis mam od wspaniałej Dominika Tomaszewska
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8881
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10509
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4742
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8881
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10509
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4742
Składniki
wykonanie :Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć gorące przez praskę. Gdy ostygną dodać resztę składników z opisu, wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto rolujemy na kształt wałka do ciasta, następnie urywać po kawałku ciasta i formować niewielkie placuszki dodając na ich środek śliwkę całą bez pestki. Skleić dokładnie brzegi. Knedle gotować około 2 - 3 minuty w osolonej wodzie(licząc od wypłynięcia na wierzch). Podawać z bułką tartą, cukrem, śmietaną. Jak kto lubi.Z tej porcji wyszło mi 12 knedli.