Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen różnych smaków. Polecam
kociołek, nóż, folia aluminiowa, miska, deska do krojenia, praska do czosnku,
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1048
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1048
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Składniki
Mięso po umyciu i osuszeniu pokroić w większą kostkę. Łopatkę doprawić przyprawą grillową , natomiast karczek doprawić przyprawą do karczku całą paczką. Odłożyć na 2 godziny. aby się zamarynowało. Kapustę poszatkować, pozostałe warzywa po obraniu i umyciu pokroić w kostkę. Czosnek po obraniu przecisnąć przez praskę. Zamarynowane mięso wymieszać z warzywami , przeciśniętym czosnkiem , doprawić pieprzem i solą do smaku. Kociołek wyłożyć połową odłożonych liści kapusty. Mięso z warzywami przełożyć do kociołka wlać całe piwo na wierzchu ułożyć pozostałe liście kapusty. Kociołek zakryć i zakręcić. Trzymać na rozżarzonym lekkim ognisku minimum 2 - 3 godziny. Smacznego
Kociołek gotowy. Smacznego