Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen różnych smaków. Polecam
kociołek, nóż, folia aluminiowa, miska, deska do krojenia, praska do czosnku,
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5285
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2421
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5285
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2421
Składniki
Mięso po umyciu i osuszeniu pokroić w większą kostkę. Łopatkę doprawić przyprawą grillową , natomiast karczek doprawić przyprawą do karczku całą paczką. Odłożyć na 2 godziny. aby się zamarynowało. Kapustę poszatkować, pozostałe warzywa po obraniu i umyciu pokroić w kostkę. Czosnek po obraniu przecisnąć przez praskę. Zamarynowane mięso wymieszać z warzywami , przeciśniętym czosnkiem , doprawić pieprzem i solą do smaku. Kociołek wyłożyć połową odłożonych liści kapusty. Mięso z warzywami przełożyć do kociołka wlać całe piwo na wierzchu ułożyć pozostałe liście kapusty. Kociołek zakryć i zakręcić. Trzymać na rozżarzonym lekkim ognisku minimum 2 - 3 godziny. Smacznego
Kociołek gotowy. Smacznego