Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen różnych smaków. Polecam
kociołek, nóż, folia aluminiowa, miska, deska do krojenia, praska do czosnku,
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11954
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11954
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Mięso po umyciu i osuszeniu pokroić w większą kostkę. Łopatkę doprawić przyprawą grillową , natomiast karczek doprawić przyprawą do karczku całą paczką. Odłożyć na 2 godziny. aby się zamarynowało. Kapustę poszatkować, pozostałe warzywa po obraniu i umyciu pokroić w kostkę. Czosnek po obraniu przecisnąć przez praskę. Zamarynowane mięso wymieszać z warzywami , przeciśniętym czosnkiem , doprawić pieprzem i solą do smaku. Kociołek wyłożyć połową odłożonych liści kapusty. Mięso z warzywami przełożyć do kociołka wlać całe piwo na wierzchu ułożyć pozostałe liście kapusty. Kociołek zakryć i zakręcić. Trzymać na rozżarzonym lekkim ognisku minimum 2 - 3 godziny. Smacznego
Kociołek gotowy. Smacznego