Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen różnych smaków. Polecam
kociołek, nóż, folia aluminiowa, miska, deska do krojenia, praska do czosnku,
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 18
Pychota. Polecam.
Odsłon: 247
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9686
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4584
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 18
Pychota. Polecam.
Odsłon: 247
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9686
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4584
Składniki
Mięso po umyciu i osuszeniu pokroić w większą kostkę. Łopatkę doprawić przyprawą grillową , natomiast karczek doprawić przyprawą do karczku całą paczką. Odłożyć na 2 godziny. aby się zamarynowało. Kapustę poszatkować, pozostałe warzywa po obraniu i umyciu pokroić w kostkę. Czosnek po obraniu przecisnąć przez praskę. Zamarynowane mięso wymieszać z warzywami , przeciśniętym czosnkiem , doprawić pieprzem i solą do smaku. Kociołek wyłożyć połową odłożonych liści kapusty. Mięso z warzywami przełożyć do kociołka wlać całe piwo na wierzchu ułożyć pozostałe liście kapusty. Kociołek zakryć i zakręcić. Trzymać na rozżarzonym lekkim ognisku minimum 2 - 3 godziny. Smacznego
Kociołek gotowy. Smacznego