Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja mini kiełbasek cipolatas na wizytę, do pracy i na przekąskę.
Nóż, blacha do pieczenia, pędzel do smarowania
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Płachtę ciasta przecinamy wzdłuż na pół i kładziemy kiełbaskę na jedną część.
Zawijamy ścislo kiełbaskę, odcinamy ostrym nożem. Tak postępujemy aż do końca płachty. Następnie robimy to samo z drugą połową.
Następnie ostrym nożem kroimy każdą kiełbaskę na 3 części. Rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia nacięte dwa razy ostrym nozem i smarujemy wodą. Posypujemy ziarnami sezamu.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza na opcję góra+dół. Podajemy z czystymi zupami w kubku, piwem, winem lub drinkami. Dobre na wizytę gości lub jako przekąska między posiłkami albo do pracy.