Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja mini kiełbasek cipolatas na wizytę, do pracy i na przekąskę.
Nóż, blacha do pieczenia, pędzel do smarowania
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Płachtę ciasta przecinamy wzdłuż na pół i kładziemy kiełbaskę na jedną część.
Zawijamy ścislo kiełbaskę, odcinamy ostrym nożem. Tak postępujemy aż do końca płachty. Następnie robimy to samo z drugą połową.
Następnie ostrym nożem kroimy każdą kiełbaskę na 3 części. Rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia nacięte dwa razy ostrym nozem i smarujemy wodą. Posypujemy ziarnami sezamu.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza na opcję góra+dół. Podajemy z czystymi zupami w kubku, piwem, winem lub drinkami. Dobre na wizytę gości lub jako przekąska między posiłkami albo do pracy.