Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja mini kiełbasek cipolatas na wizytę, do pracy i na przekąskę.
Nóż, blacha do pieczenia, pędzel do smarowania
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 607
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 607
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Płachtę ciasta przecinamy wzdłuż na pół i kładziemy kiełbaskę na jedną część.
Zawijamy ścislo kiełbaskę, odcinamy ostrym nożem. Tak postępujemy aż do końca płachty. Następnie robimy to samo z drugą połową.
Następnie ostrym nożem kroimy każdą kiełbaskę na 3 części. Rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia nacięte dwa razy ostrym nozem i smarujemy wodą. Posypujemy ziarnami sezamu.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza na opcję góra+dół. Podajemy z czystymi zupami w kubku, piwem, winem lub drinkami. Dobre na wizytę gości lub jako przekąska między posiłkami albo do pracy.