Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19276
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1043
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 717
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19276
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1043
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 717
Składniki
Jajka przepiórcze ugotować na twardo, obrać. Ser pokroić w kosteczkę. Ogórki pokropić w plasterki, paprykę i kukurydzę w cząstki. Jajka przekroić na pół. Wędlinę pokroić w cienkie plastry, zrolować. Wszystkie składniki układać na przemian, spinając wykałaczką. Na górę każdego koreczka nabijać; oliwkę, winogrono, połówkę pomidorka koktajlowego lub orzech. Talerz ozdabiamy winogronami natką pietruszki
Atrakcyjniejsze będą koreczki gdy ser i szynkę wytniemy za pomocą foremek do ciasteczek a z rzodkiewek zrobimy kwiatki. Możemy też każdy koreczek umieścić na kawałku pumpernikla posmarowanego masłem. Pumpernikiel jest dość plastyczny i łatwo z niego wytniemy różne wzory
Talerz możemy ozdobić gwiazdkami wyciętymi z sera i pumpernikla