Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 61
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10347
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 61
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10347
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Składniki
Jajka przepiórcze ugotować na twardo, obrać. Ser pokroić w kosteczkę. Ogórki pokropić w plasterki, paprykę i kukurydzę w cząstki. Jajka przekroić na pół. Wędlinę pokroić w cienkie plastry, zrolować. Wszystkie składniki układać na przemian, spinając wykałaczką. Na górę każdego koreczka nabijać; oliwkę, winogrono, połówkę pomidorka koktajlowego lub orzech. Talerz ozdabiamy winogronami natką pietruszki
Atrakcyjniejsze będą koreczki gdy ser i szynkę wytniemy za pomocą foremek do ciasteczek a z rzodkiewek zrobimy kwiatki. Możemy też każdy koreczek umieścić na kawałku pumpernikla posmarowanego masłem. Pumpernikiel jest dość plastyczny i łatwo z niego wytniemy różne wzory
Talerz możemy ozdobić gwiazdkami wyciętymi z sera i pumpernikla