Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Składniki
Jajka przepiórcze ugotować na twardo, obrać. Ser pokroić w kosteczkę. Ogórki pokropić w plasterki, paprykę i kukurydzę w cząstki. Jajka przekroić na pół. Wędlinę pokroić w cienkie plastry, zrolować. Wszystkie składniki układać na przemian, spinając wykałaczką. Na górę każdego koreczka nabijać; oliwkę, winogrono, połówkę pomidorka koktajlowego lub orzech. Talerz ozdabiamy winogronami natką pietruszki
Atrakcyjniejsze będą koreczki gdy ser i szynkę wytniemy za pomocą foremek do ciasteczek a z rzodkiewek zrobimy kwiatki. Możemy też każdy koreczek umieścić na kawałku pumpernikla posmarowanego masłem. Pumpernikiel jest dość plastyczny i łatwo z niego wytniemy różne wzory
Talerz możemy ozdobić gwiazdkami wyciętymi z sera i pumpernikla