Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe placuszki to po prostu placuszki z drobiu i różnych dodatków, bardzo smaczne szybko znikają z talerza. Robi się je szybko, prosto i nie są pracochłonne. Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.
patelnia, nóż, ręcznik papierowy, miska, deska do krojenia, łyżka,
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Filety z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek , jajka - mieszamy. Paprykę czerwoną po oczyszczeniu z gniazd nasiennych i umyciu kroimy w drobną kostkę dodajemy do masy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki, cebulkę zieloną oraz stary ser żółty. Na koniec dodajemy mąkę i ponowie mieszamy do połączenia składników. Na rozgrzany olej nakładamy porcje masy i smażymy na rumiano z każdej strony nie za duże placuszki. Smacznego.
Placuszki gotowe do podania.