Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze podsmażone na masełku z bułką, chociaż dobre są i zaraz po ugotowaniu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 893
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6005
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9838
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 893
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6005
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9838
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowane przepuszczamy przez praskę, albo przekręcamy przez maszynkę. Studzimy. Do wystudzonych dodajemy mąkę i mękę ziemniaczaną, jajko oraz sól - wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto rolujemy, lekko spłaszczamy palcami i kroimy kluski. Gotujemy.
Na patelni rumienimy na maśle tartą bułkę.
Gotowe kopytka posypujemy podsmażoną bułką, albo podsmażamy kopytka na patelni i posypujemy podsmażoną bułką.