Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze podsmażone na masełku z bułką, chociaż dobre są i zaraz po ugotowaniu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 963
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2852
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14641
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 963
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2852
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14641
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowane przepuszczamy przez praskę, albo przekręcamy przez maszynkę. Studzimy. Do wystudzonych dodajemy mąkę i mękę ziemniaczaną, jajko oraz sól - wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto rolujemy, lekko spłaszczamy palcami i kroimy kluski. Gotujemy.
Na patelni rumienimy na maśle tartą bułkę.
Gotowe kopytka posypujemy podsmażoną bułką, albo podsmażamy kopytka na patelni i posypujemy podsmażoną bułką.