Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze podsmażone na masełku z bułką, chociaż dobre są i zaraz po ugotowaniu.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 274
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 57
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 405
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 452
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 274
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 57
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 405
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 452
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowane przepuszczamy przez praskę, albo przekręcamy przez maszynkę. Studzimy. Do wystudzonych dodajemy mąkę i mękę ziemniaczaną, jajko oraz sól - wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto rolujemy, lekko spłaszczamy palcami i kroimy kluski. Gotujemy.
Na patelni rumienimy na maśle tartą bułkę.
Gotowe kopytka posypujemy podsmażoną bułką, albo podsmażamy kopytka na patelni i posypujemy podsmażoną bułką.