Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze podsmażone na masełku z bułką, chociaż dobre są i zaraz po ugotowaniu.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowane przepuszczamy przez praskę, albo przekręcamy przez maszynkę. Studzimy. Do wystudzonych dodajemy mąkę i mękę ziemniaczaną, jajko oraz sól - wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto rolujemy, lekko spłaszczamy palcami i kroimy kluski. Gotujemy.
Na patelni rumienimy na maśle tartą bułkę.
Gotowe kopytka posypujemy podsmażoną bułką, albo podsmażamy kopytka na patelni i posypujemy podsmażoną bułką.